Intrebari frecvente

Care este durata concediului anual de odihna de care poate beneficia un angajat cu norma de muncă partiala?

Conform Codului Muncii dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat pentru toţi salariaţii indiferent de orarul de muncă al angajatului.

Tuturor salariaţilor li se acordă anual un concediu de odihnă plătit, cu o durată minimă de 20 de zile lucratoare, cu excepţia zilelor de sărbătoare nelucrătoare (vezi art. 145 alin. 1 CM).

Totodată, nu se admite înlocuirea concediului de odihnă anual nefolosit printr-o compensaţie în bani, cu excepţia cazurilor de încetare a contractului individual de muncă al salariatului care nu şi-a folosit concediul.

Ce reprezinta “fondul de sertar” al casei de marcat?

“Fondul de sertar” se introduce in fiecare dimineata in casa de marcat si se scoata inainte de fiecare raport Z, cu exact aceeasi suma pe care ati introdus-o.

Astfel incasarile dumneavoastra pe raportul Z vor reflecta intocmai realitatea.

Care este termenul de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale?

Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.

Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.

Care este perioada supusă inspecţiei fiscale?

Inspecţia fiscală se efectuează în cadrul termenului de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale.

La contribuabilii societati comerciale inspecţia fiscală se efectuează asupra creanţelor născute în ultimii 3 ani fiscali pentru care există obligaţia depunerii declaraţiilor fiscale. Inspecţia fiscală se poate extinde pe perioada de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale, dacă este identificată cel puţin una dintre următoarele situaţii:

a) există indicii privind diminuarea impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat;

b) nu au fost depuse declaraţii fiscale în interiorul termenului de prescripţie;

c) nu au fost îndeplinite obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor sume datorate bugetului general consolidat.

Care este diurna in cazul deplasarii interne?

Conform ultimelor modificari aduse codului fiscal se prevede si faptul ca suma ce depaseste diurna deductibila legala (32.5 lei) este asimilata veniturilor salariale si este supusa impozitarii precum si retinerii contributiilor sociale obligatorii.

Contacteaza-ne acum pentru o oferta gratuita!

linie
Email icon



Despre noi

Finlex Consulting este o firma de contabilitate, evidenta contabila si servicii de consultanta pentru management si afaceri.

Ne adreseam in principal: Intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor); persoanelor fizice autorizate si intreprinderilor individuale.

Venim in sprijinul acestor nevoi ale dumneavoastra prin servicii profesionale de contabilitate la tarife competitive.

Avantajele colaborarii cu noi

AvantajeClientii nostrii sunt acoperiti de raspunderea contractuala

AvantajeCosturile serviciilor contabile pot fi cu pana la 70% mai mici ...

AvantajeVeti putea lua decizii corecte pe baza rapoartelor primite in timp real

Vezi lista completa cu avantajele si beneficiile