Flux RSS RSS

In cat timp poti sa contesti un act administrativ fiscal incepand cu 2016?

Daca in prezent (2015) contribuabilii au posibilitatea sa conteste un act administrativ fiscal in termen de 30 de zileincepand cu 2016 acest termen se extinde la 45 de zile.

Detalii

Regulile controlului inopinat din 2016

Noul cod de procedura fiscala, aplicabil din 2016, prevede la art.135 ca, la începerea controlului inopinat, organul de control este obligat să prezinte contribuabilului/plătitorului legitimaţia de control şi ordinul de serviciu.

Detalii

Baza impozabila finala a impozitului pe veniturile microintreprinderilor – actualul cod fiscal vs. codul fiscal 2016

Mai jos sunt prezentate diferentele dintre baza impozabila finala a impozitului pe veniturile microintreprinderilor in versiunea actuala si cea valabila din 2016 a Codului Fiscal.

Detalii

10 lucruri bine de stiut despre cazierul fiscal

Ultimul act legislativ publicat pe aceasta tema este Ordonanta nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, in vigoare de la 03.09.2015.

Detalii

Noutati din sistemul sanitar

După ce a anunţat că va deconta serviciile medicale atât pentru cei care plătesc asigurare de sănătate, cât şi pentru cei care nu plătesc, Ministerul Sănătăţii schimbă sistemul.
Ministerul Sănătăţii a alcătuit două pachete de bază de servicii medicale, pentru asiguraţi şi neasiguraţi. În timp ce la prima categorie a adăugat servicii medicale în plus, dar a introdus liste de aşteptare şi limitări, la a doua categorie a tăiat „fără milă“.

Detalii

Cota unica in pericol, Finantele admit ca analizeaza impozitul progresiv

Guvernul vrea să renunţe la cota unică de impozitare şi să reintroducă impozitul progresiv, cu trei cote în funcţie de venituri, potrivit Strategiei fiscal-bugetare 2014-2017, postată pe pagina Ministerului de Finanţe.

Detalii

Statul va plăti jumătate din cheltuiala salarială aferentă firmelor care creează minimum 20 posturi

Pentru companiile care creează minim 20 de locuri de muncă, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale. Deci, nu e vorba de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale, e vorba de jumătate din cheltuiala salarială, din tot ce în limbajul comun înseamnă salariul pe care îl plăteşte angajatorul privat”, a declarat premierul Victor Ponta.

Detalii

Contacteaza-ne acum pentru o oferta gratuita!

linie
Email iconDespre noi

Finlex Consulting este o firma de contabilitate, evidenta contabila si servicii de consultanta pentru management si afaceri.

Ne adreseam in principal: Intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor); persoanelor fizice autorizate si intreprinderilor individuale.

Venim in sprijinul acestor nevoi ale dumneavoastra prin servicii profesionale de contabilitate la tarife competitive.

Avantajele colaborarii cu noi

AvantajeClientii nostrii sunt acoperiti de raspunderea contractuala

AvantajeCosturile serviciilor contabile pot fi cu pana la 70% mai mici ...

AvantajeVeti putea lua decizii corecte pe baza rapoartelor primite in timp real

Vezi lista completa cu avantajele si beneficiile