In cat timp poti sa contesti un act administrativ fiscal incepand cu 2016?
Daca in prezent (2015) contribuabilii au posibilitatea sa conteste un act administrativ fiscal in termen de 30 de zile, incepand cu 2016 acest termen se extinde la 45 de zile.
Regulile controlului inopinat din 2016
Noul cod de procedura fiscala, aplicabil din 2016, prevede la art.135 ca, la începerea controlului inopinat, organul de control este obligat să prezinte contribuabilului/plătitorului legitimaţia de control şi ordinul de serviciu.
Baza impozabila finala a impozitului pe veniturile microintreprinderilor – actualul cod fiscal vs. codul fiscal 2016
Mai jos sunt prezentate diferentele dintre baza impozabila finala a impozitului pe veniturile microintreprinderilor in versiunea actuala si cea valabila din 2016 a Codului Fiscal.
10 lucruri bine de stiut despre cazierul fiscal
Ultimul act legislativ publicat pe aceasta tema este Ordonanta nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, in vigoare de la 03.09.2015.
Noutati din sistemul sanitar
După ce a anunţat că va deconta serviciile medicale atât pentru cei care plătesc asigurare de sănătate, cât şi pentru cei care nu plătesc, Ministerul Sănătăţii schimbă sistemul.
Ministerul Sănătăţii a alcătuit două pachete de bază de servicii medicale, pentru asiguraţi şi neasiguraţi. În timp ce la prima categorie a adăugat servicii medicale în plus, dar a introdus liste de aşteptare şi limitări, la a doua categorie a tăiat „fără milă“.
Cota unica in pericol, Finantele admit ca analizeaza impozitul progresiv
Guvernul vrea să renunţe la cota unică de impozitare şi să reintroducă impozitul progresiv, cu trei cote în funcţie de venituri, potrivit Strategiei fiscal-bugetare 2014-2017, postată pe pagina Ministerului de Finanţe.
Statul va plăti jumătate din cheltuiala salarială aferentă firmelor care creează minimum 20 posturi
Pentru companiile care creează minim 20 de locuri de muncă, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale. Deci, nu e vorba de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale, e vorba de jumătate din cheltuiala salarială, din tot ce în limbajul comun înseamnă salariul pe care îl plăteşte angajatorul privat”, a declarat premierul Victor Ponta.