Flux RSS RSS

Platile in numerar intre firme si catre persoane fizice vor fi limitate

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Guvern, încasările şi plăţile efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi fară personalitate juridică se vor putea realiza numai prin instrumente de plată fără numerar.

Detalii

Noi reglementari contabile pentru contabilitatea in partida simpla in cazul PFA

In  cursul lunii Decembrie Ministerul Finantelor Publice a publica online pentru dezbatere publica proiectul de Ordin pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind contabilitatea în partida simpla.

Detalii

Factura electronica

Noua reglementare prevede expres ca este aplicabila persoanelor înregistrate în scopuri de TVA în România. precum si faptul ca toate aceste documente sunt considerate documente justificative pentru înregistrarea în evidentele contabile a diverselor activitati economice, de vânzare sau cumparare, conform Legii contabilitatii.

Detalii

Regimul fiscal pentru tichetele acordate cadou si pentru cadourile in bani sau in natura

Potrivit art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare: „sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani si/sau în natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate în baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, denumirea veniturilor ori de forma sub care se acorda.”

Detalii

21 Decembrie Termenul Oficial pentru depunerea declaratiilor pentru luna Noiembrie

In Monitorul Oficial Nr. 845 a fost publicata OUG 84/2012 care prevede, printre altele, devansarea, pentru luna decembrie, a termenului de depunere a declaratiilor fiscale si plata a obligatiilor bugetare cu termen 25 decembrie.

Detalii

Contributii pentru anul 2012 la sistemul asigurarilor sociale

Ca urmare a modificarilor legislative de la inceputul acestui an, au existat multe nelamuriri in domeniul taxelor si impozitelor in ceea ce priveste plata contributiilor la sistemul asigurarilor sociale de stat.

Detalii

Impozitul pe profit

Declaraţia privind impozitul pe profit se completează şi se depune anual de către plătitorii de impozit pe profit, până la 25 martie inclusiv a anului următor.

Contribuabilii prevăzuţi la art. 34 alin. (5) lit. a) şi b) din Codul Fiscal, respectiv organizaţiile nonprofit şi contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură depun declaraţia anuală de impozit pe profit până la 25 februarie inclusiv a anului următor.

Detalii

Contacteaza-ne acum pentru o oferta gratuita!

linie
Email iconDespre noi

Finlex Consulting este o firma de contabilitate, evidenta contabila si servicii de consultanta pentru management si afaceri.

Ne adreseam in principal: Intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor); persoanelor fizice autorizate si intreprinderilor individuale.

Venim in sprijinul acestor nevoi ale dumneavoastra prin servicii profesionale de contabilitate la tarife competitive.

Avantajele colaborarii cu noi

AvantajeClientii nostrii sunt acoperiti de raspunderea contractuala

AvantajeCosturile serviciilor contabile pot fi cu pana la 70% mai mici ...

AvantajeVeti putea lua decizii corecte pe baza rapoartelor primite in timp real

Vezi lista completa cu avantajele si beneficiile