Flux RSS RSS

Regimul fiscal al microintreprinderilor si declararea optiunii alese

O microintreprindere trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii pana la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

Detalii

Declaratia 394

ORDIN nr. 3596 din 19 Decembrie 2011 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA (MO 927/2011).

Detalii

Formulare noi pentru inregistrarea fiscala a contribuabililor

Incepand cu Octombrie 2011 a intrat in vigoare noul formular 010 pentru declararea lunara sau trimestriala a contributiilor sociale si a impozitului.

Ordinul nr. 2706 din 25 Octombrie 2011 privind modificarea OMFP 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor, cu modificarile si completarile ulterioare (MO 761/2011).

Detalii

Stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA

Prezentul ordinul  M.O. 824/22.11 - Ordin nr. 2795/2011 din 10/11/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA, stabileste criteriile pe baza carora se conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA a societatilor comerciale care sunt supuse inmatricularii la Registrul Comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, la infiintare sau ulterior infiintarii, fara insa sa depaseasca plafonul de scutire.

Detalii

Principalele acte pe care un angajator trebuie sa le faca salariatului

Registrul general de evidenta a salariatilor:  se completeaza si se transmite inspectoratului teritorial de munca în ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele: elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din România sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data încetarii contractului individual de munca

Detalii

Schimbarea regimului fiscal pentru microintreprinderi

Microîntreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru  plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor începând cu anul fiscal urmator, daca îndeplinesc conditiile de incadrare ca microintreprindere si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

Detalii

« inapoi12345inainte »

Contacteaza-ne acum pentru o oferta gratuita!

linie
Email iconDespre noi

Finlex Consulting este o firma de contabilitate, evidenta contabila si servicii de consultanta pentru management si afaceri.

Ne adreseam in principal: Intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor); persoanelor fizice autorizate si intreprinderilor individuale.

Venim in sprijinul acestor nevoi ale dumneavoastra prin servicii profesionale de contabilitate la tarife competitive.

Avantajele colaborarii cu noi

AvantajeClientii nostrii sunt acoperiti de raspunderea contractuala

AvantajeCosturile serviciilor contabile pot fi cu pana la 70% mai mici ...

AvantajeVeti putea lua decizii corecte pe baza rapoartelor primite in timp real

Vezi lista completa cu avantajele si beneficiile